Red Vultures

Red Vultures

Dat vier vrienden ergens in 2012 een muzikaal project beginnen. Drummer Mike Coolen heeft op dat moment vrijaf bij Within Temptation; gitarist Frank Kleuskens is net gestopt met zijn Heideroosjes; bassist Patrick de Kok is nog actief in My Favorite Scar (de NL rockband die met onder meer met KISS, Disturbed, Megadeth en Motörhead het podium deelde) en zanger-gitarist Tony de Bruijn (Vals Licht) is vooral als songwriter actief in zijn eigen studio.

Dat dit viertal vervolgens onder de projectnaam Red Vultures vier nummers lo-fi opneemt en die in 2012 online zet als de Red Vultures EP. Met als verrassend gevolg dat er in no-time spontaan aanvragen voor (festivals)shows binnenkomen. Twee van de vier nummers worden voorzien van een video: Jane en Beautiful Nails.

Dat de band op basis van slechts vier songs en zijn snel groeiende live-reputatie geboekt wordt en shows geeft, die dusdanig goed voelen dat Nederland weldra een nieuwe band rijk wordt: Red Vultures! Helaas moet gitarist Frank op dat moment afhaken wegens te druk met werk. Zijn plek wordt ingenomen door Daan Janzing (ex-My Favorite Scar; ex-Kingfisher Sky). Mike heeft zijn handen en voeten vol met Within Temptation; Jarno van Osch zit daarom als vaste live-drummer op de drumkruk tijdens shows (Mike is wel het vaste studio-bandlid). Dat Red Vultures in 2014 – opnieuw geheel volledig DIY - zijn tweede EP Dirty Cash met daarop vier nieuwe sterke catchy rocksongs online zet, met Sharks als video. Dirty Cash behaalt een #1 positie in de alternatieve Top 40 en krijgt radio airplay. Bovendien leidt de nieuwe EP opnieuw tot (festivals)shows waaronder Breda Barst in september 2014. En wederom oogst de band lovende kritieken: “Aanstekelijk en energiek, zo worden Red Vultures omschreven en ze maken dit absoluut waar. Ze klinken lekker, aanstekelijk en vet.” [VPRO 3voor12]

Dat ze hun muziek zelf terecht badass rawk! noemen. Of zoals frontman Tony het verwoordt: “No nonsense pure rock, vol passie en recht uit het hart. Geen concessies, geen poespas. Eigenzinnige, eigenwijze, energieke maar bovenal aanstekelijke songs met brute riffs en catchy melodieën die de sound van de seventies laat herleven maar die wel eigentijds klinken.”

Dat de mannen in de tweede helft van 2014 aan de slag gaan voor een eerste langspeler die gepland staat voor eind maart 2015. Titel: Damn Pretty. De routiniers zullen op deze debuutplaat harder, ruwer en gretiger dan ooit klinken en zijn hongerig om de nieuwe songs live te presenteren. Voor de nieuwe track New York zal een bijzondere videoclip worden gemaakt die in januari 2015 uitkomt.

Dat zanger Tony, bassist Patrick, gitarist Daan en drummer Mike gelauwerde muzikanten zijn die als geen ander weten hoe ze onweerstaanbare puntige rocksongs moeten schrijven. Die ze op het podium met een gezonde dosis branie, bravoure en enthousiasme ten gehore brengen. Daarbij kan, wil of zal geen enkele toeschouwer stil blijven staan. Dat alles hadden we over deze opwindende nieuwe Nederlandse rockband kunnen vertellen…


Website - Red Vultures YouTube - Red Vultures

Voor meer informatie ga naar www.novemberrock.nl